Skip to main content

Sifo presenterade nyligen en undersökning som visade vad vi människor slänger mest från kylskåpet. Därför ska vi på Deligate under de kommande veckorna ge ut lite matinspiration och recept på de varor som, enligt undersökningen, slängs mest i hemmen. Tre av dem är;

        1. Mjukt bröd

  • Av bröd är det super smidigt och enkelt att göra krutonger. Skär brödet i tärningar och rosta i ugn eller i pannan med lite smör och använd i nästa sallad.
  • Crostini passar utmärkt om du ska bjuda på en förrätt eller ha lyxare mackor till brunchen. Skiva brödet och rosta det i ugnen. Välj valfritt pålägg, eller ta inspiration från startbilden!
  • Gör eget ströbröd. Bryt brödet i bitar, torka brödet på låg temperatur i ugnen. Kör sedan brödet i en mixer tills det blir smulor! Voilá

         2. Gurka 

  • Tsatsiki är en perfekt sås som går att använda till det mesta. Du behöver bara gurka, naturell yoghurt och citron, samt några vitlöksklyftor och kryddor om du vill. Riv ner gurkan och tillsätt överskottsvätskan och rör ihop allt tillsammans.

        3. Banan

  • Bananpannkakor är urenkelt om du är sugen på något nyttigt och mättande (och samtidigt har några överblivna bananer hemma). Eftersom du ska mosa ner bananen är det perfekt om dem har legat i några dagar.
  • En perfekt grej att ha på frukostflingorna är torkad banan, eller att bara äta det som bananchips. Skiva bananer och lägg in i ugnen på 100 grader, i cirka 2 timmar för att få dem perfekta.

 

Leave a Reply